ГоловнаТехноСкло з OPV-покриттям перетворює фасади будівель на сонячні електростанції

Скло з OPV-покриттям перетворює фасади будівель на сонячні електростанції

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Група NEXT (США) явила світу скло з OPV-покриттям (акронім від “Органічні фотоелектричні елементи”). Місія цього матеріалу – перетворення енергії сонця на електричну.

Детально

Дане покриття можна наносити на різні скляні поверхні, дозволяючи тим самим напівпровідникам на основі вуглецю збирати енергію в інфрачервоному та ультрафіолетовому спектрах, пропускаючи при цьому видиме світло.

Прозорий OPV-склопакет від NEXT Energy Technologies являє собою інноваційний прорив в архітектурі, який змінить проєкти стійких будівель. Це рішення дасть змогу перетворити скляні фасади на джерела чистої та відновлюваної енергії.

За запевненнями розробників, OPV-покриття можна інтегрувати в одинарні, подвійні або потрійні склопакети. Готові вікна встановлюються в каркасну систему, призначену для розміщення скла з проводами. Фабрики зі створення скла можуть включити нанесення OPV-покриття у свій виробничий процес.

NEXT розробляє перше в галузі економічно ефективне і масово вироблюване OPV-покриття, що дасть змогу фасадам ефективно перетворювати ІЧ- і УФ-випромінювання на енергію.

Головні новини: