ГоловнаТехноУкраїнський школяр створив вітряний генератор із безшумною роботою, здатний працювати за швидкості...

Український школяр створив вітряний генератор із безшумною роботою, здатний працювати за швидкості вітру 1,3 м/с

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Учень Кам’янець-Подільського ліцею №1 Артем Ясинський, який навчається у 6-му класі, представив на всеукраїнському конкурсі “Енергоефективність та екологія для школярів” унікальну модель вертикального вітрогенератора. Ця інноваційна установка здатна функціонувати за швидкості вітру 1,3 м/с, безшумно вловлюючи вітер з будь-якого напрямку.

Подробиці

Під час презентації Артем пояснив, що його вітрогенератор вирізняється меншою пусковою силою порівняно з традиційними горизонтальними моделями, та завдяки своїй конструкції може бути встановлений на дахах і балконах будівель.

Український школяр створив вітряний генератор з безшумною роботою, здатний функціонувати за швидкості вітру 1,3 м/с

Основою для генерації електроенергії слугує колекторний електродвигун із постійним струмом. Додатково схема включає модуль заряду, вимикачі, сонячну панель і літій-полімерний акумулятор.

Ясинський наголосив на необхідності врахування добових, сезонних і місячних змін швидкості вітру під час вибору місця для встановлення вітрогенератора. У своєму проєкті він провів дослідження інтенсивності вітру в Кам’янці-Подільському і обчислив залежність напруги від швидкості вітру, що дало змогу домогтися високої ефективності установки навіть за низьких швидкостей вітру.

Український школяр створив вітряний генератор із безшумною роботою, здатний функціонувати за швидкості вітру 1,3 м/с

Кам’янець-Подільська міськрада зазначила, що цей винахід відкриває нові можливості для використання вітроенергетики в міському середовищі.

Головні новини: