ГоловнаТехноРецепт безперебійної роботи в умовах тривалого відключення електроенергії від українського айтішника

Рецепт безперебійної роботи в умовах тривалого відключення електроенергії від українського айтішника

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

В умовах частих відключень електрики в Україні багато громадян оснащують свої квартири системами резервного живлення. IT-фахівець Федір Савко поділився досвідом створення комплекту, який дає йому змогу продовжувати роботу з дому навіть за відсутності світла.

Подробиці

Федір рекомендує почати з підключення оптоволоконного інтернету для стабільного зв’язку. Для забезпечення роботи комп’ютера та інших пристроїв без підключення до зовнішньої мережі, чоловік придбав комплект резервного живлення вартістю 12 тисяч гривень. До комплекту входять:

– гелевий автомобільний акумулятор (₴5000-6000);

– інвертор (₴3000-4000);

– адаптер для зарядки акумулятора (₴700-800);

– додаткові клеми (₴250);

– 3-позиційний перемикач для розміщення в щитку (₴500);

– багатожильний кабель 3х2,5 (₴50/м. пог.).

Цей комплект дає змогу використовувати до 2 кВт енергії протягом 8 годин у разі відключення електрики. У таких умовах головний герой цієї публікації продовжує використовувати холодильник, заряджати ноутбук і телефони. Експлуатацію індукційної плити довелося звести до мінімуму, щоб не витрачати заряд акумулятора занадто швидко. Для більш тривалих відключень можливе придбання додаткового акумулятора.

Федір зазначив, що обране ним джерело живлення безпечне і відносно недороге. Усе обладнання під’єднано до вхідного електричного щитка і розміщено в шафці. Кабель при цьому замаскований, що робить систему зручною та естетичною.

Стрічка новин: