ГоловнаТехноКвартальна звітність Apple викликала стурбованість інвесторів

Квартальна звітність Apple викликала стурбованість інвесторів

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Квартальні показники Apple викликали стурбованість в інвесторів. За підсумками позабіржових торгів за 04.11.2023 акції купертинців впали на 3% через незадовільний прогноз на IV триместр. Падіння продажів планшетів iPad і переносних пристроїв викликало побоювання щодо становища компанії на ринку.

Детально

Глава “яблучної” корпорації Тім Кук, тим часом, відзначив успіх нових моделей iPhone 15 у Китаї, незважаючи на жорстку конкуренцію з боку місцевих виробників. Проте, продажі в Піднебесній з початку поточного кварталу знизилися на 2,5%, однак у зв’язку зі зміною валютних курсів негативний результат виглядає як зростання.

Продажі iPhone і збільшення доходів від послуг допомогли “яблучникам” перевершити прогнози Уолл-стріт у четвертому кварталі, досягнувши обсягу продажів близько 89,50 млрд доларів, що трохи вище за прогноз у $89,28 млрд. Проте, проблеми з поставками висококласних моделей iPhone 15 Pro і Pro Max позначилися на загальному результаті компанії.

Аналітики порівнюють становище Apple з “масивним лінкором”, що символізує повільний прогрес і проблеми, з якими стикається компанія. Незважаючи на це, купертинці зберігають обережний оптимізм і прогнозують зростання продажів айфонів у грудні під різдвяно-новорічні свята за рахунок реструктуризації продуктової лінійки.

Стійкість Apple підкреслюється її значною ринковою капіталізацією в розмірі 2,74 трлн доларів і високим коефіцієнтом відношення ціни до прибутку (28,97), що свідчить про впевненість інвесторів у потенціалі купертинців.

Стрічка новин: