ГоловнаВійськові технології"Антиланцетний" комплекс Piranha AVD 360 готовий до серійного виробництва

“Антиланцетний” комплекс Piranha AVD 360 готовий до серійного виробництва

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

В Україні розробили унікальний комплекс РЕБ, здатний відбивати атаки дронів. Йдеться про Piranha AVD 360, який можна використовувати проти “Ланцетів”. Цього тижня Михайло Федоров повідомив про завершення польових випробувань комплексу. За словами міністра, він готовий до серійного виробництва.

Детально

Керівник Мінцифри показав відеоролик, у якому Piranha AVD 360 можна побачити в дії. При наближенні до транспортного засобу з комплексом РЕБ квадрокоптер типу Mavic втратив сигнал GPS. Через 15 секунд після цього зник сигнал управління.

Piranha AVD 360 має прийнятні габарити. Його можна встановлювати на бронетехніку та автотранспорт. Антени комплексу РЕБ монтуються зовні. Розробники стверджують, що він ефективний не тільки проти FPV-дронів і споживчих БПЛА на кшталт Mavic. Систему РЕБ можна використовувати для відбиття атак безпілотників-камікадзе, зокрема “Ланцетів”.

"Антиланцетний" комплекс Piranha AVD 360 готовий до серійного виробництва

Потужності в 150-250 Вт достатньо для “глушіння” сигналу управління на дистанції 600 м. Оператор комплексу РЕБ не потрібен. Він працює автоматично. По суті, українським фахівцям вдалося створити мобільний “окопний РЕБ”.

 

Головні новини: