ГоловнаВійськові технологіїАнтидронова система LIDS від Raytheon здатна виявляти кулі

Антидронова система LIDS від Raytheon здатна виявляти кулі

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Raytheon (RTX) показала, на що здатна антидронова система LIDS. Відео з літніми випробуваннями було опубліковано засновником Degfence Blog Діланом Малясовим у своєму X-акаунті.

Подробиці

У рамках вогневих випробувань система LIDS успішно відбила атаку рою, до складу якого входило понад 30 літальних апаратів. Для виявлення БПЛА в ній використовується радіочастотний датчик KuRFS, розроблений інженерами RTX. Виявлені ним безпілотники уражаються ефекторами Coyote.

Антидронова система LIDS підтримує інтеграцію з системою FAADS2, яка використовується для управління ППО. Розробником останньої є Northrop Grumman. Крім цього, LIDS можна інтегрувати з системою РЕБ виробництва Syracuse Research Corporation.

Антидронова система LIDS від Raytheon здатна виявляти кулі

Точність багатофункціонального радара KuRFS настільки висока, що він здатний виявляти кулі від стрілецької зброї. Імовірність помилкового спрацьовування і втрачених трекерів зведена до мінімуму. KuRFS легко відрізняє реальні повітряні цілі від перешкод, створюваних за допомогою засобів РЕБ.

Антидронова система LIDS від Raytheon здатна виявляти кулі

Безпілотники уражаються за допомогою кінетичних ефекторів Coyote Block 2. Для боротьби з роями дронів використовуються ефектори Block 3, які належать до класу некінетичних. Обидва типи ефекторів мають доступну ціну. Таким чином, вони є економічно ефективними засобами протидії БПЛА.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Головні новини: