ГоловнаВійськові технологіїЗСУ отримають від США новітні ракети з дальністю 300 км

ЗСУ отримають від США новітні ракети з дальністю 300 км

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Напередодні в X-акаунті Мирослави Гонгадзе з’явилося повідомлення про те, що найближчим часом ЗСУ отримають ракети з БЧ вагою 100 кг, здатні вражати цілі на дистанції до 300 км. Крім цього, Пентагон допоможе українській армії з адаптацією комплексів “Бук” під зенітні ракети натовського зразка.

Детально

Офіційного підтвердження оприлюднена главою східноєвропейського підрозділу “Голосу Америки” інформація до теперішнього часу не знайшла. Водночас експерти вже встигли зробити низку припущень, пов’язаних із заявою Гонгадзе.

Дальність 300 км має ракета M57 ATACMS, однак вага її БЧ дорівнює 227 кг, а не 100. Бойовою частиною вагою в 100 кг комплектується ракетний снаряд GLSDB. Він складається з ракетного двигуна M26 і 93-кілограмової плануючої бомби GBU-39. Такі снаряди справді були обіцяні Україні, проте дальність їхнього польоту становить 150 км, а не 300.

Порівнянну вагу БЧ і дальність мають ракети повітряного базування. Зокрема, йдеться про AGM-88G, яка є модифікованою версією AGM-88 HARM. Ця ракета здатна пролетіти 300 км. Вона комплектується бойовою частиною WAU-7/B вагою 70 кг. Крім РЛС, ракети AGM-88G можна використовувати для знищення рухомих морських цілей.

На поточний момент AGM-88G перебуває на стадії випробувань. Незважаючи на це, DSCA видала дозвіл на її експорт. Першим закордонним замовником AGM-88G стала Фінляндія. Існує концепція запуску цієї ракети із землі. Скільки при цьому вона зможе пролетіти, невідомо.

ЗСУ отримають від США новітні ракети з дальністю 300 км
Ракета AGM-88G AARGM-ER

Експерти не виключають можливості того, що Пентагон може передати новітні ракети, зроблені спеціально для ЗСУ, як це було з безпілотниками Phoenix Ghost.

Стрічка новин: