ГоловнаВійськові технологіїLockheed Martin успішно випробувала протиракету наступного покоління для ПРО

Lockheed Martin успішно випробувала протиракету наступного покоління для ПРО

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Пентагон хоче захистити США від міжконтинентальних ракет за допомогою повітряного щита. Для його створення оборонне відомство запустило програму Next Generation Interceptor. Цього тижня керівництво компанії Lockheed Martin, що бере в ній участь, повідомило про успішне випробування новітньої протиракети на предмет життєздатності.

Подробиці

З опублікованого оборонним гігантом в X-акаунті повідомлення випливає, що проєкт з розробки кінетичного перехоплювача наступної генерації під назвою All-Up Round є технічно обґрунтованим. Він реалізується в рамках запущеної оборонним відомством програми NGI, спрямованої на розробку вдосконалених систем перехоплення балістичних ракет.

Підтвердження життєздатності протиракети необхідно розглядати як значний крок уперед. Офіційний Вашингтон має намір посилити систему ПРО не тільки в США, а й у державах-союзниках. Відповідно до затвердженого плану дизайн нової ракети має бути представлений Lockheed Martin до третьої чверті 2025 року. Після цього буде затверджено дату проведення її льотних випробувань.

Lockheed Martin успішно випробувала протиракету наступного покоління для ПРО

До слова, одним з елементів ПРО в США є ЗРК Patriot. Такі комплекси в невеликій кількості є у ЗСУ. 11 серпня Пентагон повідомив, що Україна використовує їх у тандемі з п’ятьма типами ракет. Найсучаснішим із них вважається PAC-3 MSE. За допомогою цього кінетичного перехоплювача було збито ракети “Кинджал”, що летіли на Київ.

Головні новини: