ГоловнаВійськові технологіїНова ракета Piorun NG для ПЗРК Piorun зможе вражати невеликі БПЛА

Нова ракета Piorun NG для ПЗРК Piorun зможе вражати невеликі БПЛА

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Mesko S.A. провела спільно з CRW Telesystem-Mesko випробування модернізованого ПЗРК Piorun. У ньому використовується перспективна система наведення, яка прискорить процес впровадження ракет наступної генерації Piorun NG.

Детально

За даними Defence 24, під час випробувань фахівці зазначених вище компаній перевірили проєктні передумови для блоку управління. Вони використовували модернізований ПЗРК, у якому встановлено нову систему управління і самонаведення.

Нова ракета Piorun NG для ПЗРК Piorun зможе вражати невеликі БПЛА

Випробування показали, що дальність польоту зенітної ракети може зрости на 15%. Що стосується швидкості, то вона може збільшитися на 10%. Таким чином, ПЗРК Piorun з ракетою Piorun NG зможе вражати повітряні цілі на дистанції понад 7 км.

Нова ракета Piorun NG для ПЗРК Piorun зможе вражати невеликі БПЛА

Наразі інженери працюють над підвищенням точності комплексу. Застосування ПЗРК Piorun в Україні показало, що його можна використовувати для знищення невеликих цілей на кшталт дронів “Орлан-10”. Ракета Piorun NG отримає багатоспектральну бойову частину самонаведення. Вона дозволить їй безпомилково вражати цілі з мінімальним тепловим випромінюванням. Насамперед маються на увазі ще більш компактні БПЛА.

Стрічка новин: