ГоловнаВійськові технологіїЗСУ вперше показали комплекс MIM-23 Hawk у справі

ЗСУ вперше показали комплекс MIM-23 Hawk у справі

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Микола Олещук оприлюднив відеоролик, у якому можна побачити бойове застосування MIM-23 Hawk. Ролик із запуском зенітної ракети був опублікований командувачем ЗС України в Telegram.

Детально

MIM-23 Hawk є попередником ЗРК Patriot. У ролику Олещука показано роботу зенітного комплексу в ніч на 23 жовтня. За словами генерал-лейтенанта, західна зброя довела свою високу ефективність у реальних бойових умовах. Комплекси Hawk використовуються українською армією для захисту неба разом із більш сучасними системами ППО.

ЗСУ вперше показали комплекс MIM-23 Hawk у справі

Першу партію ЗРК Hawk доставили в Україну 2022 року. Пускові установки в рамках міжнародної оборонної підтримки передала Іспанія. Влада королівства пообіцяла поставити шість ЗРК Hawk. На початку жовтня офіційний Мадрид анонсував передачу ЗСУ ще шести установок M-192, призначених для запуску зенітних ракет.

ЗСУ вперше показали комплекс MIM-23 Hawk у справі

Hawk належить до ЗРК середнього радіусу дії. Армія США отримала перші комплекси в 1960 році. За час експлуатації вони були кілька разів модернізовані. Спочатку Hawk застосовувалися для перехоплення літаків. Після доопрацювання вони стали здатні перехоплювати ракети на відстані до 40 км.

 

Головні новини: