ГоловнаВійськові технологіїКомплекс "Праща Давида" успішно перехопив ракету "Аяш-250"

Комплекс “Праща Давида” успішно перехопив ракету “Аяш-250”

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Після обстрілу Ізраїлю реактивними снарядами “Кассам” збройні формування ХАМАС почали використовувати для нанесення ударів ракети “Аяш-250”. Дальність їхнього польоту може досягати 250 км.

Подробиці

Учора ракета “Аяш-250” була запущена бойовиками в напрямку міста Цфат. Від Сектора Гази воно розташоване за 200 км. Варто зазначити, що йдеться про друге за рахунком застосування далекобійних ракет. Перша атака мала місце наприкінці весни 2021 року. Ракету “Аяш-250” було запущено в напрямку аеропорту Рамон.

Комплекс "Праща Давида" успішно перехопив ракету "Аяш-250"

Вчорашня ракета була перехоплена в районі Хайфи за допомогою комплексу “Праща Давида”. З моменту розробки в реальному бою він був застосований втретє. Перші два перехоплення ракет були здійснені ізраїльською армією у квітні поточного року. Комплекс “Праща Давида” збив їх на шляху в Єрусалим і Тель-Авів.

Комплекс "Праща Давида" успішно перехопив ракету "Аяш-250"

Заявлена дальність перехоплення ракет становить 40-300 км. Для цього використовуються протиракети Stunner, швидкість польоту яких може досягати 7,5 Маха.

До слова, влада Фінляндії замовила неоголошену кількість комплексів “Праща Давида” замість Patriot PAC 3. Сума контракту склала 316 млн EUR. Навіть якщо до предмета угоди увійшов лише один комплекс, то він все одно обійшовся Гельсінкі втричі дешевше за американський ЗРК.

 

Головні новини: