ГоловнаТехноІз зовнішньою відеокартою GPD G1 будь-який лептоп перетвориться на ігровий ПК

Із зовнішньою відеокартою GPD G1 будь-який лептоп перетвориться на ігровий ПК

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Японські техноблогери протестували GPD G1. Виробник цієї зовнішньої відеокарти стверджує, що вона здатна перетворити пересічний офісний лептоп на потужну машину для геймінгу.

Подробиці

Ідея зовнішньої відеокарти не нова. До теперішнього часу скласти конкуренцію повноцінним дискретним відеокартам такі рішення не могли, проте прогрес не стоїть на місці. Гонконгська компанія GPD вивела на ринок зовнішню відеокарту, виконану у форм-факторі док-станції. Усередині знаходиться мобільна версія Radeon RX 7600M XT з 8 ГБ GDDR6. За продуктивністю вона порівнянна з GeForce RTX 3070.

Із зовнішньою відеокартою GPD G1 будь-який лептоп перетвориться в ігровий ПК

Завдяки компактному корпусу GPD G1 можна носити в просторій кишені. Вага відеокарти становить 867 г. Вона пропонується до придбання за ціною 700 USD.

Із зовнішньою відеокартою GPD G1 будь-який лептоп перетвориться на ігровий ПК

Під час бенчмаркінгу було встановлено, що за продуктивністю GPD G1 не поступається GeForce RTX 3070. В окремих іграх зовнішня відеокарта перевершила свого більш іменитого суперника. Нижче 30 кадрів FPS під час тестування жодного разу не опускався.

Із зовнішньою відеокартою GPD G1 будь-який лептоп перетвориться в ігровий ПК

Наявність на корпусі GPD G1 додаткових роз’ємів помітно розширює можливості лептопа в частині доступної до підключення кількості зовнішніх пристроїв. По суті, зовнішня відеокарта виступає в ролі док-станції. Вона може похвалитися наявністю трьох USB-A 3.2, двох DisplayPort 1.4, рідера SD-карт, а також портів USB 4.0, OCuLink і HDMI 2.1.

 

Стрічка новин: