ГоловнаТехноПланшетні комп'ютери йдуть у минуле за кишеньковими ПК

Планшетні комп’ютери йдуть у минуле за кишеньковими ПК

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Ринок планшетних комп’ютерів скорочується кілька років поспіль. Затребуваність “універсальних гаджетів” падає по всьому світу. Це випливає зі звіту DigiTimes Research.

Подробиці

У другій чверті поточного року на світовому ринку було реалізовано 20,09 млн планшетних комп’ютерів. Порівняно з першим кварталом їхні продажі знизилися на 5%. Близько 70% проданих у розглянутому періоді планшетів мали діагональ екрана 10″. У третьому кварталі цей тренд нівелювався, оскільки виробники почали переходити на випуск пристроїв меншого розміру.

Планшетні комп'ютери відходять у минуле слідом за кишеньковими ПК

У четвертому кварталі Apple виведе на ринок iPad mini сьомої генерації з 7″ екраном. Це призведе до ще більшого зниження затребуваності 10″ планшетів. До слова, на ринку представлено не так багато вендорів, які продовжують випускати планшетні ПК. Крім Apple, їх виробляють Microsoft, Lenovo, Samsung і Huawei. Свого часу аналогічну ситуацію можна було спостерігати на ринку Pocket PC.

Планшетні комп'ютери відходять у минуле слідом за кишеньковими ПК

У звіті підкреслюється, що однією з основних причин втрати планшетами популярності є зниження вартості лептопів. За останні кілька років аудиторія портативних комп’ютерів збільшилася в кілька разів. Ще однією причиною зниження попиту на планшети є збільшення діагоналі екранів смартфонів. Наразі на ринку мобільних пристроїв представлені в основному фаблети. Апарати з невеликими екранами велика рідкість.

Стрічка новин: