ГоловнаТехноФранція заборонила смартфони iPhone 12 через перевищення рівня радіації

Франція заборонила смартфони iPhone 12 через перевищення рівня радіації

Влада Франції ухвалила рішення про заборону продажу моделей iPhone 12/12 Pro через перевищення встановлених норм радіаційних викидів. Ініціатором відповідного вердикту виступив держорган з контролю за радіацією ANFR.

Детально

За версією фахівців регулятора, обидві моделі айфонів випромінюють надмірно високу кількість радіохвиль, що може спричинити потенційні загрози для здоров’я користувачів.

ANFR провів оцінку радіаційних характеристик пристроїв і виявив перевищення безпечного ліміту в 1,5W на кілограм радіохвиль на близькій відстані. Цей ліміт встановлений Міжнародною комісією із захисту від неіонізуючих випромінювань (ICNIRP).

“Яблучники” не погодилися з висновками ANFR і заявили про відповідність усіх без винятку айфонів будь-яким актуальним стандартам безпеки. Юристи Apple мають намір оскаржити рішення французького контролюючого органу в суді. Наразі залишається незрозумілим, чи буде заборона ANFR виконана, або ж компанії вдасться довести безпеку своїх продуктів у рамках судового розгляду.

Обговорюване рішення спровокувало бурхливі громадські дебати, повернуло до порядку денного тему стандартів радіаційної безпеки та необхідності посилення контролю за радіоелектронними пристроями для захисту здоров’я споживачів і населення загалом.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

POCO F6 тепер готовий до глобальної прем’єри: характеристики екрану, батареї та процесора

POCO F6 готовий до офіційного запуску після отримання останньої сертифікації, що підтверджує характеристики пристрою. Подробиці Нова модель пройшла сертифікаційні формальності у тайського регулятора NBTC під символьним...

Секретна функція HyperOS, яка мотивує довше тримати смартфони Xiaomi у заблокованому стані

HyperOS - остання версія операційної системи авторства "Сяомі" - пропонує користувачам низку значних поліпшень, включно з кількома новими інструментами для підвищення продуктивності та плавності...

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...