ГоловнаТехноYouTube робить кроки для отримання доходу від музики, створеної штучним інтелектом

YouTube робить кроки для отримання доходу від музики, створеної штучним інтелектом

Платформа YouTube оголосила про співпрацю Universal Music Group та аналогічними організаціями для отримання доходу від створеної штучним інтелектом музики. Автори ініціативи обіцяють повною мірою забезпечувати інтереси правовласників.

Детально

Музичний гігант визнає, що ШІ – це не тільки новинка, а й невід’ємна частина сучасної музичної екосистеми. Фахівці сервісу розробляють інкубатор музичного штучного інтелекту за участю Розанни Кеш, Yo Gotti, спадщини Френка Сінатри тощо.

Одним з основних аспектів цієї ініціативи є забезпечення захисту від порушень авторських прав при наданні можливостей зацікавленим партнерам. Існуючу систему Content ID на YouTube буде розширено, а заходи безпеки і політику контенту у відповідь на хвилю ШІ – укріплено.

Проте, конкретні деталі залишаються неясними. Деталі розкриватимуться пізніше, і поточні принципи здаються радше начерком того шляху, яким має намір йти YouTube. Це означає початок нової глави в тому, що може стати революцією у створенні та монетизації музики.

Цей крок також відображає широке визнання індустрією ШІ. Навіть The Beatles досліджують створення “фінальної” пісні з використанням ШІ, а сама UMG вивчає створення звукових пейзажів з його допомогою.

Обговорювані плани YouTube є кроком до законодавчого та економічного обґрунтування легальних творчих продуктів ШІ, оминаючи конфлікти з артистами та лейблами, зазначають експерти.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно