ГоловнаВійськові технологіїВійськові показали нутрощі російського ракетного снаряда "Торнадо-С"

Військові показали нутрощі російського ракетного снаряда “Торнадо-С”

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Українські фахівці розібрали захоплений російський ракетний снаряд від РСЗВ “Торнадо-С”, випущений у 2023 році. Відеоролик із розбиранням було опубліковано в соцмережах.

Детально

“Торнадо-С” являє собою модернізовану РСЗВ “Смерч”. Вона здатна вести вогонь. 300-мм керованими ракетними снарядами 9М544 і 9М549, які відрізняються один від одного бойовою частиною. Ідентифікувати знятий на відео боєприпас складно. Водночас за блоком наведення видно, що він від РСЗВ “Торнадо-С”.

Військові показали нутрощі російського ракетного снаряда "Торнадо-С"Маркування пломб на модулях електронних компонентів ракетного снаряда свідчать про те, що його було вироблено в лютому поточного року.

Військові показали нутрощі російського ракетного снаряда "Торнадо-С"У вересні 2022 року Conflict Armament Research оприлюднила результати аналізу уламків російських керованих ракетних снарядів. З них випливало, що в блоках управління використовується електроніка “невійськового” класу. Йдеться про мікросхеми в корпусі TSOP66, танталові SMD конденсатори, роз’єми DB15 і SMA, а також мікросхеми в корпусі LQFP64. Усі ці компоненти можна придбати на AliExpress.

 

Головні новини: