ГоловнаТехноЕксперти пояснили, для чого користувачі викручують антени з роутерів

Експерти пояснили, для чого користувачі викручують антени з роутерів

Роутер може комплектуватися як зовнішніми антенами, так і внутрішніми. У другому випадку вони будуть розпаяні на платі. Багато користувачів навіть не здогадуються про те, що у роутера можуть бути внутрішні антени, що змушує їх легковажно ставитися до зовнішніх антен. Експерти назвали три причини відмови юзерів від їх використання.

Громіздкість

Зовнішні антени роблять роутер більш громіздким. Багато людей вважають, що маршрутизатори погано вписуються в інтер’єр. Вони намагаються зробити їх якомога менш помітними. Роутери розміщуються такими користувачами в шафах, розподільних щитках та інших місцях. “Рогаті” гаджети заховати складніше. Саме тому користувачі викручують з роутерів антени.

Зменшення зони покриття

На думку частини користувачів, демонтаж зовнішніх антен призводить до звуження зони покриття роутера. Вони роблять це цілеспрямовано, щоб Wi-Fi не дістався сусідам.

Піклування про здоров’я

Третьою причиною викручування з роутера антен є трепетне ставлення користувачів до свого здоров’я. Передбачається, що демонтаж антен знижує рівень “шкідливості” електромагнітного випромінювання.

Експерти категорично не рекомендують експлуатувати роутери без зовнішніх антен. Через ефект відбитої хвилі розміщений на платі вихідний резистор може нагрітися і згоріти, що призведе до виходу з ладу всього маршрутизатора.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

POCO F6 тепер готовий до глобальної прем’єри: характеристики екрану, батареї та процесора

POCO F6 готовий до офіційного запуску після отримання останньої сертифікації, що підтверджує характеристики пристрою. Подробиці Нова модель пройшла сертифікаційні формальності у тайського регулятора NBTC під символьним...

Секретна функція HyperOS, яка мотивує довше тримати смартфони Xiaomi у заблокованому стані

HyperOS - остання версія операційної системи авторства "Сяомі" - пропонує користувачам низку значних поліпшень, включно з кількома новими інструментами для підвищення продуктивності та плавності...

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...