ГоловнаТехноУ Telegram прокоментували чутки про стеження за користувачами з боку ФСБ

У Telegram прокоментували чутки про стеження за користувачами з боку ФСБ

Цього тижня ЗМІ повідомили про використання російською поліцією і ФСБ спеціального софту, що дає змогу відстежувати активність користувачів WhatsApp, Signal і Telegram. Нібито з його допомогою можна достовірно встановити, з ким спілкується той чи інший користувач.

Детально

Представник Telegram цю інформацію спростував. За його словами, програм, що дають змогу відстежувати активність користувачів Telegram, не існує в природі. При цьому він визнав, що жоден із представлених на ринку месенджерів свідомо нездатний повністю захистити користувачів від спроб ідентифікації, що здійснюються третіми особами, за допомогою DPI.

Зазначена абревіатура розшифровується як Deep Packet Inspection. Йдеться про технологію верифікації мережевих пакетів за допомогою такого критерію, як їхній вміст, з метою фільтрації та регулювання трафіку. Представник Telegram уточнив, що розробники месенджера створили кілька технологій для забезпечення захисту користувачів від цієї загрози. Маються на увазі обфускація і тунелізація трафіку, деактивація мітки часу “останнього візиту” і однорангових голосових викликів. Для додаткового захисту від DPI користувачі можуть використовувати VPN.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно