ГоловнаВійськові технологіїРозкрито характеристики збитих на Брянщині вертольотів Мі-8МТПР-1

Розкрито характеристики збитих на Брянщині вертольотів Мі-8МТПР-1

У суботу російські ВКС втратили бомбардувальник Су-34, два вертольоти, а також винищувач Су-35 покоління 4++. Як виявилося, збиті в небі над Брянською областю вертольоти належали до класу досить рідкісних машин.

Подробиці

Згідно з даними Defence Express, аварії на Брянщині в суботу зазнали аж ніяк не “класичні” транспортні вертольоти, а спеціалізовані машини Мі-8МТПР-1, призначені для радіоелектронної боротьби. На кожному зі збитих вертольотів було встановлено систему “Важіль”.

Названо характеристики збитих на Брянщині гелікоптерів Мі-8МТПР-1
Система РЕБ “Важіль” у гелікоптері Мі-8МТПР-1

До початку вторгнення на озброєнні ПКС було всього 20 спеціалізованих машин, розподілених між трьома бригадами. Відповідно до практики, що склалася, Мі-8МТПРР-1 підносилися російською пропагандою як якесь “вундерваффе”, здатне ефективно протистояти РЛС управління вогнем ЗРК. Причому як радянського, так і західного виробництва.

Названо характеристики збитих на Брянщині гелікоптерів Мі-8МТПР-1
Бортове обладнання у гелікоптері Мі-8МТПР-1

Варто зазначити, що самі росіяни визнавали, що система “Важіль” функціонує на середніх і великих висотах, на яких пілоти ПКС воліють не літати. Єдиним критерієм ефективності Мі-8МТПР-1 до вчорашнього дня була їхня живучість.

Названо характеристики збитих на Брянщині вертольотів Мі-8МТПР-1
Російські вертольоти Мі-8МТПР-1

Ходять чутки, що російська авіагрупа рухалася до кордону з метою нанесення бомбового удару по Чернігівській області. У ролі носія КАБів виступав Су-34. Винищувач Су-35 його прикривав. Спеціалізовані вертольоти мали забезпечити захист обом. Тим часом усі чотири борти опинилися на землі. Причому не з власної волі. У ЗС ЗСУ цей факт ніяк не прокоментували, у зв’язку з чим журналісти охрестили вчорашній літакопад “брянським ППО”.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...