ГоловнаВійськові технологіїРезиденти Дія.City представили дрон "Гор" і засіб РЕБ "Хмара" - Федоров

Резиденти Дія.City представили дрон “Гор” і засіб РЕБ “Хмара” – Федоров

Протягом останнього року запущений Мінцифри проєкт Дія.City суттєво змінився. Зокрема, у нього з’явилися інші завдання. Про це заявив Михайло Федоров.

Детально

Фокус проєкту було зміщено на залучення як резидентів defense-tech стартапів. Маються на увазі компанії, які займаються розробкою технологій перемоги на кшталт систем безпеки, БПЛА, тепловізорів тощо. За словами Федорова, один із найцікавіших проєктів було запропоновано компанією Airlogix, яка розробила розвідувальний безпілотник “Гор”.

Резиденти Дія.City представили дрон "Гор" і засіб РЕБ "Хмара" - ФедоровДальність польоту БПЛА “Гор” становить 40 км. Цього достатньо для виявлення артилерії. Крім артилерійських установок, літальний апарат здатний виявляти засоби РЕБ. Ефективна висота роботи дрона становить 3 500 м. Один безпілотник “Гор” обходиться в 250 USD. ЗСУ вже встигли отримати від Airlogix першу партію БПЛА обсягом 30 одиниць.

Не менш цікава розробка була представлена компанією “КОРТ”. Мається на увазі антидроновий комплекс “Хмара”, призначений для придушення сигналів БПЛА. Комплекс позбавляє їх можливості орієнтуватися в просторі, що тягне за собою зрив виконання бойового завдання.

Резиденти Дія.City представили дрон "Гор" і засіб РЕБ "Хмара" - ФедоровОсновною особливістю комплексу є генерація особливих перешкод, які неможливо відрізнити від перешкод, що мають природний характер. Завдяки цьому ворожі БПЛА не зможуть його виявити. “Хмара” здатний пригнічувати сигнали дронів на відстані до 30 км. Ефективна висота його роботи становить 50 м. За бажання комплекс РЕБ можна змонтувати на автомобіль.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...