ГоловнаТехноБілл Гейтс пояснив, як уникнути втрати робочих місць через ШІ

Білл Гейтс пояснив, як уникнути втрати робочих місць через ШІ

Найбільший вплив розвиток ШІ-технологій справив на сфери розроблення софту та відеоігор, візуалізації та пошуку лікарських препаратів. У міру подальшого розвитку ШІ робітники та інженери будуть заміщатися корпораціями автоматизованими системами. Це спричинить посилення нерівності та масове безробіття. Про це заявив Білл Гейтс.

Детально

Не так давно в технологічному секторі США пройшла хвиля скорочень. Штати були урізані Microsoft, Meta, Amazon і Google. Прямого зв’язку між звільненнями і розвитком ШІ немає. Водночас зазначеним вище компаніям необхідно буде кимось замінити звільнений персонал. Вирішити цю проблему їм допоможуть розумні алгоритми.

За словами Гейтса, зміни на ринку праці неминучі. Нікому не під силу стримати прогрес. У зв’язку з цим людям необхідно підготуватися до змін шляхом приєднання до креативної економіки. В умовах домінування штучного інтелекту такі якості, як креативність та індивідуальне сприйняття, будуть вельми затребувані серед роботодавців.

Співзасновник Microsoft охарактеризував майбутню втрату робочих місць як значну. Щоб бути готовим до масштабних скорочень, необхідно зробити ставку на вроджену креативність. Саме вона дасть змогу адаптуватися до нових реалій.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно