ГоловнаВійськові технології"Шахедам" протистоятимуть баражувальні боєприпаси Coyote

“Шахедам” протистоятимуть баражувальні боєприпаси Coyote

Напередодні Пентагон оголосив про новий пакет оборонної підтримки. Його обсяг становитиме 1,2 млрд USD. Основною відмінністю нового пакета від усіх попередніх є секретність. Оборонне відомство США включило до нього всього шість позицій озброєнь.

Подробиці

Однією з позицій є “амуніція для протидії дронам”. На думку журналістів Defense Express, може йтися про американську антидронову систему FS-LIDS виробництва Raytheon Technologies. На озброєння армії США ця система надійшла 2018 року. Наприкінці минулого року замовлення на постачання комплексу FS-LIDS у стаціонарному варіанті розмістив Катар. Він обійдеться йому в 1 млрд USD.

"Шахедам" протистоятимуть боєприпаси-перехоплювачі Coyote Block 2Система FS-LIDS призначена для створення двох рубежів ППО. Перший рубіж передбачає глушіння ворожих БПЛА за допомогою штатних засобів РЕБ. Якщо зробити цього не вдалося, то БПЛА атакують боєприпасами-перехоплювачами, що баражують.

"Шахедам" протистоятимуть боєприпаси-перехоплювачі Coyote Block 2До складу замовленого Катаром комплексу увійшли багатофункціональні РЛС KuMRFS, система управління FAAD C2, оптико-електронні станції для виявлення безпілотників, системи РЕБ CUAEWS, 200 одиниць дронів Coyote Block 2 і установки для їх запуску.

"Шахедам" протистоятимуть боєприпаси-перехоплювачі Coyote Block 2Coyote Block 2 належить до класу баражуючих боєприпасів із реактивним двигуном. У просторі він переміщується на дозвуковій швидкості. Дальність польоту дрона може досягати 15 км. До речі, за бажання Coyote можна використовувати для нанесення ударів по наземних цілях як “класичний” баражувальний боєприпас.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно