ГоловнаВійськові технологіїСтало відомо, який дрон замінить легендарний MQ-9A Reaper

Стало відомо, який дрон замінить легендарний MQ-9A Reaper

Компанія General Atomics, що працює у США, уклала з МО Великої Британії контракт на постачання 16 безпілотників. За даними Defense Post, дрони Protector RG Mk1 були закуплені оборонним відомством для заміни MQ-9A Reaper.

Подробиці

Британські військові вже встигли здійснити перший політ. Він відбувся в Лінкольширі на авіабазі Вадденгтон. Безпілотник успішно прослідував за заданим маршрутом. На авіабазу він повернувся через чотири години після зльоту.

Стало відомо, який дрон замінить легендарний MQ-9A ReaperProtector RG Mk1 є покращеною версією MQ-9B SkyGuardian. Він перевершує “Женця” за автономністю, стелею польоту і гучністю двигуна. Поряд з цим, Protector комплектується сучасними системами зв’язку.

Стало відомо, який дрон замінить легендарний MQ-9A ReaperЗамовлені британським оборонним відомством безпілотники можуть нести на борту чотири ракети Brimstone або дві авіабомби Paveway IV. На ньому змонтовані оптико-електронна система і радар, що має синтезовану апертуру. З їхньою допомогою дрон виявляє та ідентифікує повітряні та наземні цілі.

Стало відомо, який дрон замінить легендарний MQ-9A ReaperСума укладеного з General Atomics контракту склала 1,5 млрд фунтів. Компанія вже встигла відвантажити замовнику три літальних апарати. Королівські ВПС планують застосовувати їх для патрулювання берегової смуги, боротьби з тероризмом, підтримки піхотинців з повітря тощо.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...