ГоловнаВійськові технологіїЗРК Patriot будуть використовуватися ЗСУ для перехоплення ракет Х-22

ЗРК Patriot будуть використовуватися ЗСУ для перехоплення ракет Х-22

У квітні на бойове чергування в Україні заступили американські ЗРК Patriot. ЗСУ планують використовувати ці комплекси не тільки проти балістичних, а й крилатих цілей. Зокрема, йдеться про ракети Х-22. ЗРК Patriot були освоєні українськими зенітниками в гранично стислі терміни.

Детально

Не так давно Микола Олещук, який обіймає посаду командувача ЗС ЗСУ, особисто оглянув поставлені союзниками системи ППО. За словами генерал-лейтенанта, у військової техніки західного зразка є свої особливості. Незважаючи на це, українські військовослужбовці освоїли ЗРК Patriot набагато швидше, ніж планували іноземні інструктори.

ЗРК Patriot будуть використовуватися ЗСУ для перехоплення ракет Х-22Олещук зазначив, що основним призначенням ЗРК Patriot в Україні буде перехоплення балістичних ракет. Поряд з цим, ЗСУ планують використовувати американські комплекси проти крилатих ракет Х-22.

Вага бойової частини цієї ракети становить 950 кг. Вона здатна вражати наземні цілі на дистанції до 600 км. Під час запуску Х-22 з більш далекої дистанції вона може відхилитися від цілі на кілька сотень метрів.

ЗРК Patriot будуть використовуватися ЗСУ для перехоплення ракет Х-22За словами українських операторів, основною перевагою ЗРК Patriot перед іншими системами ППО є можливість заряджання в одну пускову установку ракет різних типів.

 

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...