ГоловнаВійськові технологіїУ ЗСУ пояснили, як комплекси "Леєр-3" виявляють місця скупчення військових

У ЗСУ пояснили, як комплекси “Леєр-3” виявляють місця скупчення військових

Окупанти використовують в Україні комплекси “Леєр-3” для визначення місць скупчення українських військових з метою подальшого нанесення артилерійських або ракетних ударів. Військовослужбовець Сергій Флеш пояснив, як можна протидіяти безпілотникам, що входять до складу комплексу.

Детально

“Леєр-3” складається з вантажівки КамАЗ і розвідувальних БПЛА “Орлан-10” у кількості 2-3 одиниць. У вантажівці знаходяться система енергопостачання, місця для операторів БПЛА і передавач з антеною. Дрони можуть глушити мобільний зв’язок. Через низьку потужність вони роблять це вкрай неефективно. Окупанти використовують їх для інших цілей. За допомогою безпілотників вони визначають місця скупчення українських військовослужбовців.

Комплекси Кожен із комплексів “Орлан-10”, що входять до складу комплексу, несе на борту хибну базову станцію. Вона здатна перебивати сигнал вишок зв’язку мобільних операторів. Смартфони українських військовослужбовців реєструються у фейковій мережі автоматично через наявність у протоколах безпеки GSM 1800 і GSM 900 вразливості. Абонент бачить на екрані апарата мережу. Можливість здійснення дзвінків у ній йому недоступна. У цей час оператор БПЛА бачить номер SIM-карти, IMEI і місцезнаходження абонента. Точність геопозиціонування становить 500-1000 м. Для артилерійського або ракетного удару цього цілком достатньо.

Флеш рекомендував бійцям вимикати смартфони в місцях, по яких окупанти можуть вдарити з артилерії. У разі виникнення потреби в передачі інформації через Signal або здійсненні термінового дзвінка увімкнення апарата допускається, однак він має бути єдиним мобільним пристроєм, що працює в радіусі 700 метрів. Крім цього, Флеш порадив військовослужбовцям користуватися в бліндажах LTE-роутерами. Засоби РЕБ їх, безумовно, фіксують, проте вони бачать роутери як один смартфон. Підключені до нього пристрої для них невидимі.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно