ГоловнаВійськові технологіїУкраїнські інженери показали начинку затрофеєного БПЛА "Ланцет"

Українські інженери показали начинку затрофеєного БПЛА “Ланцет”

До рук українських інженерів потрапив затрофеєний бійцями ЗСУ дрон-камікадзе “Ланцет”. Вони його благополучно розібрали. Кадри з мікросхемами опублікував у Facebook український активіст Павло Кащук.

Подробиці

Під час розбирання боєприпасу, що баражує, з’ясувалося, що його компонентна база здебільшого складається з деталей іноземного, а не російського виробництва. Зокрема, українські фахівці виявили в “Ланцеті” модуль Jetson TX2 виробництва NVIDIA.

Разборка российского БПЛА-камикадзе "Ланцет"Він відповідає за забезпечення високої швидкості та енергоефективності обчислювального пристрою.

Крім цього, у БПЛА використовується мікросхема SoC Xilinx Zynq від компанії Xilinx, яка належить чіпмейкеру AMD.

Разборка российского БПЛА-камикадзе "Ланцет"Цей компонент використовується в цифрових інтегральних схемах.

Активіст показав й інші частини російського дрона. Варто зазначити, що на частині мікросхем фахівці виявили затерте маркування.

Разборка российского БПЛА-камикадзе "Ланцет"Бойова частина “Ланцета” являє собою кумулятивний заряд КЗ-6, задутий монтажною піною.

Разборка российского БПЛА-камикадзе "Ланцет"У хвостовій частині міститься додатковий заряд із пластиду з детонатором, встановлений кустарним способом.

Разборка российского БПЛА-камикадзе "Ланцет"КЗ-6 використовується для пробивання отворів у стінах, сталевих і залізобетонних плитах, броньованих плитах тощо. Кумулятивний заряд здатний пробити броню товщиною 215 мм.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Meizu 21 Note: опубліковані реальні зображення з камерою у стилістиці iPhone

Бренд "Мейзу" продовжує порушувати обіцянку про вихід з індустрії смартфонів, підтвердженням чого є інформація про розробку субфлагмана Meizu 21 Note. Деталі Реальні зображення перспективної новинки з'явилися...

Один з найкращих ярликів MIUI перенесли в HyperOS

HyperOS включає в себе один з найважливіших ярликів, який власники смартфонів екосистеми «Сяомі» пам'ятають по MIUI. Подробиці Зазначений ярлик продовжує залишатися практичним інструментом, проте знають про...

Як підвищити продуктивність смартфонів Xiaomi з HyperOS одним дотиком на головному екрані

HyperOS пропонує низку нових функцій, включаючи віджети, які покращують продуктивність пристроїв екосистеми Xiaomi. Ці віджети дозволяють швидко та легко очистити оперативну пам'ять та прискорити...