ГоловнаВійськові технологіїШвейцарія утилізує зенітні комплекси Rapier замість передачі ЗСУ

Швейцарія утилізує зенітні комплекси Rapier замість передачі ЗСУ

Швейцарська армія почала знімати з озброєння ЗРК Rapier. Частину установок уже демонтовано. За словами експертів, Україна могла використовувати їх для захисту інфраструктурних об’єктів від ракетних атак.

Детально

Комплекси Rapier були закуплені Швейцарією у 80-х роках. За даними видання NZZ, у 2007 році їх модернізували. Армія отримала сучасні керовані ракети в кількості 2 000 одиниць. Вони будуть утилізовані разом із ЗРК.

ЗРК RapierЗа словами Петера Шнайдера, який обіймає посаду головного редактора в ASMZ, зенітні комплекси, безумовно, старі, проте їх все ще можна експлуатувати. Наприклад, у 2012 році Велика Британія використовувала ЗРК Rapier для забезпечення безпеки на Олімпійських іграх. Комплекси здатні збивати не тільки літаки і вертольоти, а й безпілотники.

ЗРК RapierШнайдер зазначив, що зенітні комплекси могли б використовуватися українською армією для захисту критичної інфраструктури від дронів-камікадзе. Передача ЗРК юридично можлива, оскільки вони були вироблені у Великій Британії. У 2006 році Федеральна рада Швейцарії ухвалила рішення, згідно з яким озброєння іноземного виробництва насамперед має пропонуватися до придбання державі-виробнику. Вимагати заборони реекспорту влада Швейцарії не має права.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно