ГоловнаВійськові технологіїSaab отримала замовлення на гранатомети Carl-Gustaf і комплекси RBS 70 NG і

Saab отримала замовлення на гранатомети Carl-Gustaf і комплекси RBS 70 NG і

Компанія Saab, що працює на шведському ринку, отримала від неназваної країни замовлення на поставку портативних зенітних систем RBS 70 NG і, гранатометів Carl-Gustaf і радара Giraffe 1X. Про укладення рамкової угоди повідомляється на веб-ресурсі Saab.

Подробиці

У повідомленні підкреслюється, що сума контракту склала 8 млрд шведських крон, що еквівалентно 700 млн USD. Замовлене озброєння має бути відвантажено компанією-виробником у 2023-2026 рр.

ПЗРК RBS 70 NG іRBS-70 належить до класу ПЗРК ближнього радіусу дії. Для наведення ракети на повітряну ціль використовується лазерний промінь. Комплекс можна використовувати для ураження легкоброньованої наземної техніки. Основною конкурентною перевагою шведського ПЗРК є відсутність електромагнітного обладнання, що створює перешкоди для його застосування. Це забезпечує більш високі шанси потрапляння в ціль і скорочує час, який необхідно витратити на навчання оператора за допомогою тренажера. Пускова установка ПЗРК включає в себе постамент, пристрій для прицілювання, транспортно-пусковий контейнер і зенітну ракету.

Шведський гранатомет Carl-GustafГранатомет Carl-Gustaf у модифікації M4 можна використовувати для відстрілу широкого спектра 84-мм боєприпасів, зокрема протитанкових, протипіхотних і допоміжних снарядів. Ефективна дальність ураження гранатомета при стрільбі по танках становить 400 м, а по будівлях – 700 м.

Радар Giraffe 1XРадар Giraffe 1X є компонентом повітряного спостереження. Дані про виявлені цілі передаються ним операторам ЗРК або ПЗРК. Вага радара становить 150 кг. Його можна змонтувати в кузові пікапа або експлуатувати в стаціонарному положенні.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...