ГоловнаВійськові технологіїНа озброєнні ЗСУ з'явилися системи SurveilSPIRE від Rheinmetall

На озброєнні ЗСУ з’явилися системи SurveilSPIRE від Rheinmetall

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Концерн Rheinmetall, що працює на німецькому ринку, почав відвантажувати ЗСУ розвідувальні системи SurveilSPIRE. Вони виконані у вигляді невеликих пунктів спостереження з відеокамерами, приладами нічного бачення і маленькими безпілотниками, що використовуються для патрулювання. Це випливає з оприлюдненого концерном прес-релізу.

Подробиці

У документі підкреслюється, що Rheinmetall розпочав відвантаження розвідувальних систем за дорученням уряду Німеччини. Вони повністю автоматизовані. Комплекси SurveilSPIRE дають змогу обстежувати місцевість із мінімальним числом персоналу. Проєкт був запущений концерном спільно з компанією DefSecint з Естонії.

Німецька система розвідки SurveilSPIREДля транспортування розвідувальної системи в потрібну точку можна використовувати автомобіль. Для її розгортання на місці достатньо трьох осіб. Для зв’язку з оператором використовується Starlink. В основу роботи SurveilSPIRE покладено софт на базі ШІ. Для забезпечення розвідувальної системи електроенергією використовуються сонячні батареї.

Німецька система розвідки SurveilSPIREНімецький концерн Rheinmetall уклав з Україною контракт на поставку SurveilSPIRE на суму понад 10 млн USD. Кількість систем розвідки, які будуть передані ЗСУ, у прес-релізі німецького оборонного гіганта не вказано.

Головні новини: