ГоловнаТехноУкраїнці зможуть використовувати електронні гроші для оплати податків і комуналки

Українці зможуть використовувати електронні гроші для оплати податків і комуналки

Президент України підписав проголосований депутатами ВРУ закон №4366, що передбачає можливість використання електронних грошей для оплати комунальних послуг і сплати податкових платежів. Про це стало відомо від депутата Ольги Василевської, яка є одним із розробників документа.

Детально

З пояснювальної записки випливає, що електронні гроші також можна використовувати для оплати поставлених товарів, наданих послуг або виконаних робіт платниками єдиного податку. Доходи провайдерів платіжних послуг відтепер вважатимуться оподатковуваними. Термін їхнього переліцензування було продовжено авторами закону до 1 травня.

Ярослав Железняк, який обіймає посаду заступника голови податкового комітету, з цього приводу зазначив, що затверджений главою держави закон спрямований на розвиток cashless-розрахунків. Він містить багато позитивних новацій. Серед іншого йдеться про легалізацію електронних грошей у країні та прирівнювання рахунків електронних гаманців до банківських рахунків.

Чиновник нагадав, що після початку вторгнення влада України обмежила обіг електронних грошей. Це було зроблено для того, щоб унеможливити фінансування антиукраїнських сил країною-агресором. У зв’язку з цим розрахунки електронними грошима стануть доступні українським громадянам після перемоги України над РФ.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно