ГоловнаВійськові технологіїLockheed Martin провела випробування новітньої версії винищувача F-16

Lockheed Martin провела випробування новітньої версії винищувача F-16

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Двадцять четвертого січня Lockheed Martin провела в Грінвіллі випробування винищувача F-16. Пілоти Монесса Бальжисер і Мартін Дуейн здійснили на F-16 Block 70 випробувальний політ тривалістю 50 хвилин, під час якого перевірили льотну придатність новітньої версії винищувача, паливну систему і двигун.

Подробиці

Випробуваний цього тижня в Південній Кароліні F-16 є першим із 16 літаків, які будуть поставлені Бахрейну. Загалом Lockheed Martin отримала від шести держав світу 128 замовлень на поставку F-16 Block 70.

Винищувач F-16 Block 70Варто зазначити, що на озброєнні американських ВПС перебувають F-16 Block 50. Останній такий винищувач був поставлений їм у 2005 році. Основною відмінністю Block 70 від актуальної версії винищувача є конструктивні посилення, завдяки яким термін його служби збільшився вдвічі, до 12 тис. годин. Таким чином, зібрані у 2023 році літаки будуть експлуатуватися до 2060 року.

До інших відмінностей можна віднести радар AESA, новий комплекс РЕБ, оновлену кабіну з кольоровими екранами, потужніший бортовий комп’ютер, досконалішу зброю тощо. Літаки Block 70 збиратимуться на виробничих потужностях Lockheed Martin у Південній Кароліні.

Головні новини: