ГоловнаТехноКористувачі скаржаться на зниження якості SSD у нових 14-дюймових MacBook Pro

Користувачі скаржаться на зниження якості SSD у нових 14-дюймових MacBook Pro

“Яблучний” M2 MacBook Pro 14″ має повільніший, порівняно з попередньою моделлю, SSD-накопичувач. На гіршу продуктивність останнього масово скаржаться користувачі, інформує 9to5Mac.

Подробиці

Справедливість зазначених вище претензій підтверджується недавніми випробуваннями BlackMagic. За підсумками тестування 512-гігабайтний SSD-накопичувач продемонстрував результат у районі 2 970 МБ/сек. і 3 150 МБ/сек. за швидкістю читання і запису (-1 930 і – 800 МБ/сек. у M1 Pro з SSD-накопичувачем такого ж обсягу відповідно).

У процентному відношенні новіший M2 MacBook Pro читає і записує з відставанням на 39% і 20%, ніж попередник 2021 року випуску. Найімовірніша причина такої значної різниці – кількість чипів (два NAND у M2 проти чотирьох у M1).

Пара більших чипів у M2 не здатні розпаралелювати читання і запис, наслідком чого є зниження продуктивності.

Такий підхід практикувався “яблучниками” і раніше (зокрема, і MacBook Air з 256 Гб M2, і MacBook Pro 13″ мали повільніші накопичувачі, як порівняти з ноутбуками на базі M1).

Експерти погоджуються з претензіями клієнтів і заявляють про неприпустимість такого стану справ у пристрої за $2000.

Представники Apple, зі свого боку, запевняють, що твердотільні накопичувачі в перспективних ноутбуках Mac будуть більш “розторопними” і зможуть легко справлятися з усіма без винятку повсякденними завданнями.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно