ГоловнаТехноФедоров анонсував запуск у 2023 році фінансових сервісів

Федоров анонсував запуск у 2023 році фінансових сервісів

Цього року Мінцифри має намір створити в Україні Єдиний реєстр соцвиплат, а також запустити кілька фінансових сервісів. Про це стало відомо від керівника цифрового відомства Михайла Федорова.

Детально

Міністр зазначив, що заплановані Мінцифри до запуску фінансові сервіси мають стосунок до соціальної сфери та відновлення. Нові послуги дозволять чинити стимулюючий вплив на розвиток фінансової сфери. Зокрема, відвідувачі порталу “Дія” зможуть віддалено відкривати банківські рахунки. За словами Федорова, мови про створення нового цифрового банку йти не буде.

Керівник Мінцифри наголосив, що за допомогою послуг шеринг паспорта та онлайн-підпису українці відкривають у банках щодня приблизно 80 тис. рахунків. Міністерство розглядає можливість монетизації цих фінансових послуг.

Федоров додав, що запуск в Україні Єдиного реєстру соцвиплат дасть можливість економити щорічно за рахунок своєчасного оновлення даних про їхніх одержувачів кілька мільярдів гривень. Основним пріоритетом на 2023 рік керівник Мінцифри назвав завершення цифровізації всіх державних послуг. Наголос у нинішньому році міністерство робитиме на розвитку military-tech та інновацій людського капіталу.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно