ГоловнаВійськові технологіїНазвано умови, за яких ЗСУ зможуть отримати ракети Tomahawk

Названо умови, за яких ЗСУ зможуть отримати ракети Tomahawk

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

На поточний момент питання поставок українській армії крилатих ракет Tomahawk на порядку денному не стоїть. ЗСУ можуть отримати таку зброю лише в перспективі. Про це заявив Олег Жданов.

Детально

Ракета Tomahawk спочатку проєктувалася в декількох варіантах базування – наземного, морського і повітряного. Після підписання США з СРСР договору про нерозповсюдження ракет, що мають малу і середню дальність, Tomahawk були віднесені до класу середньої дальності (500-5 500 км).

Крилата ракета TomahawkРосія є правонаступником СРСР. Після розвалу союзу вона приєдналася до договору зі США на правах підписанта. Учасники угоди добровільно відмовилися від виробництва ракет наземного базування, здатних вражати цілі на дистанції до 5 500 км. Таким чином, у розпорядженні США і РФ залишилися крилаті ракети виключно морського і повітряного базування.

Крилата ракета TomahawkВійськовий експерт підкреслив, що більша частина ракет Tomahawk, які перебувають на озброєнні армії США, має морське базування. Вони здатні долати до 2 500 км. Наразі американські військові інженери зайняті розробкою пускової установки, яка дасть змогу запускати ракети Tomahawk з наземних платформ.

Крилата ракета TomahawkТаким чином, Україна може отримати американські крилаті ракети тільки в разі завершення розробки наземної пускової установки або появи у неї власного флоту. Жданов висловив переконання в тому, що установку для запуску ракет Tomahawk з наземних платформ буде представлено американським ВПК у 2023 році.

Головні новини: