ГоловнаВійськові технологіїUNITED24 показала, які технології застосовують ЗСУ проти окупантів

UNITED24 показала, які технології застосовують ЗСУ проти окупантів

У війні проти РФ українська армія активно використовує не тільки сучасне озброєння, а й цифрові технології. Платформа UNITED24 опублікувала на YouTube відеоролик, у якому розповідається, які технології застосовують бійці ЗСУ проти окупантів.

Подробиці

Фахівці UNITED24 виокремили три ключові військові технології, які дозволяють українській армії ефективно протистояти російській агресії. Йдеться про:

  • Інженерні розробки (AI).
  • Автономні системи (безпілотники).
  • Софт.

У російсько-українській війні широко застосовуються безпілотники, зокрема морські. На озброєнні ЗСУ перебувають не тільки військові літальні апарати, а й комерційні БЛПА. Вартість останніх варіюється в межах 3-5 тис. USD. Відносно дешеві літальні апарати дозволяють бійцям української армії знищувати російську техніку, яка коштує мільйони доларів.

Наприкінці листопада морські безпілотники атакували кораблі в севастопольській бухті. За даними GeoConfirmed, атака була здійснена 6-8 апаратами. Їхніми жертвами стали щонайменше три російські кораблі, включно з флагманом “Адмірал Макаров”.

Наразі на UNITED24 проходить збір коштів. Вони будуть спрямовані на створення першого на планеті флоту морських безпілотників. Він складатиметься зі 100 апаратів. Створення флоту обійдеться в 1 млрд грн.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

POCO випустить свій перший бюджетний планшет зі стілусом та клавіатурою

Компанія "ПОКО" готується випустити перший у своїй історії планшетний ПК, підтвердженням чого є нещодавня реєстрація пристрою на євроазійській платформі ЄЕК під ім'ям "Tablet brand...

Redmi Note 13 Pro 5G порівняли з Nothing Phone 2a: всі відмінності

Redmi Note 13 Pro 5G і Nothing Phone 2a - два гідних конкурента в середньому сегменті ринку смартфонів. Незважаючи на зовнішню схожість, пристрої мають...

Розкрита частина характеристик бюджетного флагмана Xiaomi 14T Pro

Чутки з Китаю розкрили деякі деталі про майбутній смартфон Xiaomi 14T Pro, відомий у Піднебесній під ім'ям Redmi K70 Ultra. Подробиці За даними джерел, екран пристрою...