ГоловнаВійськові технологіїТуреччина адаптує флот для використання Bayraktar TB3 замість літаків

Туреччина адаптує флот для використання Bayraktar TB3 замість літаків

Офіційна Анкара вирішила зробити ставку на безпілотники, оскільки вони обходяться дешевше за літаки. Наразі Туреччина зайнята створенням легких кораблів, які виступатимуть у ролі носіїв Bayraktar TB3.

Подробиці

Згідно із даними War on The Rock, у Туреччини є всі шанси стати першою державою світу, що використовує замість пілотованих літаків безпілотники. Для їх запуску турецька армія планує створити флот плоскопалубних авіаносців.

Десантний корабель AnadoluПершим легким носієм безпілотників став десантний корабель Anadolu, спущений на воду 2019 року. Наразі він проходить випробування недалеко від Стамбула. Ще одним носієм БПЛА має стати корабель екологічного класу Trakya. Його розробка ще не почалася.

Під час проектування Anadolu за основу було взято корабель Juan Carlos I, призначений для запуску F-35. Після закупівлі Анкарою у Москви комплексів С-400 американці відмовилися поставити літаки. Турки були змушені зайнятися пошуком альтернативи. Військове керівництво країни вирішило перетворити Anadolu на носій БПЛА.

Bayraktar TB3Безпілотник Bayraktar TB3 спочатку розробляли інженери Baykar Tech для запуску з авіаносців. Його перший політ має відбутися до кінця 2022 року. Дрон здатний перебувати в повітрі до 24 годин із корисним навантаженням масою до 280 кг. Як корисне навантаження можуть виступати вісім боєприпасів із лазерним наведенням.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi представила HyperOS Global для ще одного застарілого смартфона

"Сяомі" почала розсилку глобального варіанту HyperOS на один із застарілих смартфонів. Назва пристрою-одержувача - Mi 11. Подробиці Оновлення містить безліч нових функцій, включно з поліпшеним інтерфейсом...

Названі смартфони Xiaomi, які незабаром отримають важливе оновлення

Під кінець квітня-2024 "Сяомі" вкотре внесла зміни до фірмового Центру безпеки. Подробиці Найближчим часом очікується випуск свіжого патча безпеки Android. Напередодні цієї події китайський техногігант перерахував...

HMD представляє в Україні бюджетні кнопкові телефони Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G

HMD щойно представила своє останнє творіння – Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G. Солодке тріо у веселці яскравих кольорів буде...