ГоловнаВійськові технологіїСвітові компанії виявилися причетними до координації ракетних ударів РФ

Світові компанії виявилися причетними до координації ракетних ударів РФ

Для наведення ракет на цілі окупанти використовують систему ГЛОНАСС, яка є радянським аналогом GPS. За даними ГУР, закордонні вендори продовжують виробляти напівпровідникові компоненти з підтримкою ГЛОНАСС.

Подробиці

Не секрет, що Російська Федерація є технологічно відсталою державою. Напівпровідникова промисловість Росії перебуває в зародковому стані. Вона залежна від поставок чипів іноземного виробництва.

Полупроводники иностранного производства в российских ракетахДані української військової розвідки свідчать про те, що компанії з Європи і США продовжують випускати напівпровідники з підтримкою ГЛОНАСС. У російських ракетах використовують чипи північноамериканських компаній Broadcom, Linx Technologies, Telit, Qualcomm, Cavli Wireless, Trimble, Maxim Integrated, швейцарських STMicroelectronics і u-blox AG, канадських NovAtel і Sierra Wireless, британської Antenova і бельгійської Septentrio.

Мікросхеми з підтримкою ГЛОНАСС закуповуються Росією через підставні компанії. За даними розвідки, їх використовують у такому озброєнні:

  • Безпілотники “Орлан-10”
  • БПЛА-камікадзе Shahed-136
  • РСЗВ “Смерч” і “Торнадо-С”
  • Ракети “Кинджал”, “Калібр”, X-31, X-38, X-555, X-59MK, X-101 і “Іскандер”

Експортний контроль щодо напівпровідникової продукції малоефективний. Кремль постійно придумує нові способи закупівель мікросхем для виробництва зброї.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...