ГоловнаВійськові технологіїЕксперт пояснив, чому "Панцир-С1" марний проти HIMARS

Експерт пояснив, чому “Панцир-С1” марний проти HIMARS

ЗРПК “Панцир-С1” позиціонуються РФ як інноваційне озброєння. Тим часом у російсько-українській війні ці комплекси себе ніяк не проявили. РосЗМІ із завидною регулярністю повідомляють про перехоплені з “Панцирами” ракетні снаряди GMLRS, однак жодних доказів вони не наводять.

Подробиці

На озброєнні “Панцир-С1” перебувають дві 30-мм гармати і чотири ракети. Комплекс здатний вражати повітряні цілі на відстані 5-7 км. Для їх виявлення використовується власна радіолокаційна станція.

ЗРПК "Панцир-С1"Експерт Олег Жданов заявив, що ефективність “Панцира” викликає сумніви. Наприклад, у Лівії російська армія використовувала такі комплекси для захисту позицій. Тим часом усі вони були знищені. У Сирії армія РФ також втратила чимало таких машин.

РосЗМІ неодноразово заявляли про те, що “Панцирі” успішно перехоплюють ракетні снаряди, що запускаються ЗСУ за допомогою HIMARS по Каховському і Антонівському мостах. За словами Жданова, російські ЗРПК свідомо нездатні перехоплювати реактивні ракетні снаряди GMLRS, оскільки швидкість їхнього польоту на вильоті досягає 1 000 м/сек.

Перехоплювати ракетні снаряди здатна ізраїльська система “Залізний купол”. При цьому навіть вона не гарантує 100% результату. Порівнювати “Панцир-С1” із “Залізним куполом” безглуздо, оскільки ізраїльська система ППО не рівня російському ЗРПК.

 

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно