ГоловнаВійськові технологіїДля створення іранського дрона Mohajer-6 використовувалися західні технології

Для створення іранського дрона Mohajer-6 використовувалися західні технології

У збитому в небі над Миколаївщиною дроні Mohajer-6 українські фахівці виявили компоненти іноземного виробництва. Вони зуміли ідентифікувати виробників 15 деталей. Вони були поставлені до Ірану із зарубіжних держав. Більша частина компонентів літального апарату була вироблена у США. Про це свідчать результати розслідування “Схем”.

Детально

Безпілотник Mohajer-6 належить до класу розвідувально-ударних. Його можна використовувати для розвідки, спостереження і знищення цілей. На озброєнні окупантів іранські БПЛА з’явилися на початку минулого місяця. Під час розбирання безпілотника в ньому було виявлено мікросхеми виробництва Linear Technology Corp. Штаб-квартира цієї компанії розташована в Каліфорнії.

Іноземні компоненти дрона Mohajer-6Виробником багатоформатного декодера та оцифровувача графіки є північноамериканська компанія Analog Device.

Іноземні компоненти дрона Mohajer-6Крім цього, у літальному апараті було виявлено деталі Xilinx. Власником цієї компанії є північноамериканський чіпмейкер AMD. Його головний офіс розташовується в Каліфорнії.

Іноземні компоненти дрона Mohajer-6Ідентифікувати виробника тепловізора співробітникам ГУР не вдалося. Він міг бути виготовлений як у США, так і в Китаї.

Іноземні компоненти дрона Mohajer-6Що стосується FPV-камери, то вона була вироблена в Гонконзі компанією RunCam Technology.

Іноземні компоненти дрона Mohajer-6Загалом у безпілотнику було виявлено близько трьох десятків компонентів, вироблених у таких країнах, як США, Тайвань, Японія тощо.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...