ГоловнаВійськові технологіїРій дронів Super Swarm здатний знищити цілий батальйон піхоти

Рій дронів Super Swarm здатний знищити цілий батальйон піхоти

Американські інженери намагаються вирішити головну проблему безпілотної авіації в рамках проекту Super Swarm. Йдеться про високу собівартість дронів.

Подробиці

За даними Technologyreview, один безпілотник Rucksack обходиться американській армії в 49 000 USD. Це дорого навіть для такої багатої держави, як США. У рамках ініціативи MASS американські фахівці розробляють недорогі дрони, які можна буде виробляти за допомогою технології 3D-друку. Вони намагаються створити кастомізовану конструкцію, яку можна буде легко адаптувати під виконання різних завдань.

Дрони в рамках ініціативи MASS будуть збиратися десятками тисяч. Проєкт Super Swarm, що реалізується у США, передбачає розподіл завдань між літальними апаратами, які працюють у складі рою. У разі глушіння противником сигналу зграя безпілотників переходитиме в автономний режим роботи. Керувати дронами буде штучний інтелект.

Американські військові вважають тактику рою вкрай ефективною. Зграї безпілотників, що складається з тисячі апаратів, набагато простіше знайти пролом в ешелонованій ППО. Навіть якщо сотні літальних апаратів буде збито, то частині з них все одно вдасться прорватися за периметр, що охороняється. Після знищення дронами ворожих систем ППО в справу вступатимуть крилаті ракети, штурмовики та інше традиційне озброєння.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно