ГоловнаВійськові технологіїУкраїнський дрон Punisher визнаний найдешевшим на планеті ударним БПЛА

Український дрон Punisher визнаний найдешевшим на планеті ударним БПЛА

На озброєнні ЗСУ перебувають дрони Punisher українського виробництва. Журналісти “Експрессо” вирішили з’ясувати, на що здатні ці літальні апарати.

Подробиці

Прем’єра БПЛА Punisher відбулася у 2016 році. Він був розроблений фахівцями UA Dynamics на замовлення Сил спеціальних операцій. До початку вторгнення безпілотники Punisher використовувалися бійцями ССО у 120 місіях. Після початку повномасштабних військових дій кількість останніх за участю Punisher зросла до 180.

Український ударний дрон PunisherPunisher позиціонується компанією-виробником як альтернатива артилерії та ракетній зброї. В UA Dynamics стверджують, що коптер є найдешевшим на планеті ударним безпілотним апаратом багаторазового використання. Для ураження наземних цілей БПЛА використовує 75-мм запальні та кумулятивні бомби. Вага одного боєприпасу становить 2 кг.

Український ударний дрон PunisherПри скиданні бомби з висоти 400 метрів точність попадання дорівнює чотирьом метрам. Таким чином, за точністю знищення цілей Punisher не поступається артилерійским снарядам.

Технічні характеристики:

  • Размах крил безпілотника: 2 м.
  • Радіус дії: 45 км.
  • Крейсерська швидкість польоту: 80 км/год.
  • Максимальна швидкість польоту: 198 км/год.
  • Максимальна висота: 400 м.

Для запуску літального апарату використовується катапульта. На підготовку Punisher до польоту виходить не більше 15 хвилин.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Meizu 21 Note: опубліковані реальні зображення з камерою у стилістиці iPhone

Бренд "Мейзу" продовжує порушувати обіцянку про вихід з індустрії смартфонів, підтвердженням чого є інформація про розробку субфлагмана Meizu 21 Note. Деталі Реальні зображення перспективної новинки з'явилися...

Один з найкращих ярликів MIUI перенесли в HyperOS

HyperOS включає в себе один з найважливіших ярликів, який власники смартфонів екосистеми «Сяомі» пам'ятають по MIUI. Подробиці Зазначений ярлик продовжує залишатися практичним інструментом, проте знають про...

Як підвищити продуктивність смартфонів Xiaomi з HyperOS одним дотиком на головному екрані

HyperOS пропонує низку нових функцій, включаючи віджети, які покращують продуктивність пристроїв екосистеми Xiaomi. Ці віджети дозволяють швидко та легко очистити оперативну пам'ять та прискорити...