ГоловнаТехноМінцифри повідомило про повернення в "Дію" популярної послуги

Мінцифри повідомило про повернення в “Дію” популярної послуги

Користувачам державного сервісу “Дія” знову стала доступна послуга реєстрації речових прав на нерухомість. Про це повідомляють у Facebook-акаунті Мінцифри.

Подробиці

У повідомленні наголошується, що зареєструвати свої права на нерухомість на державному порталі “Дія” можна буквально в кілька кліків. Ця процедура дасть змогу власникам нерухомого майна убезпечити себе від шахрайських схем і підробки документів. Після реєстрації нерухомості в реєстрі привласнити її ніхто не зможе.

Велика частина української нерухомості була зареєстрована до 2013 року. У зв’язку з цим інформації про неї в електронному реєстрі немає. Правовстановлюючі документи зберігаються в архівах БТІ. Після початку війни багато останніх було знищено або розкрадено. У зв’язку з цим державі може бути невідомо, хто є законним власником нерухомості. Після реєстрації об’єкта в реєстрі це питання буде знято з порядку денного автоматично.

На поточний момент зареєструвати речові права на нерухомість на державному порталі можуть житель Тернополя, Харкова та Львівської області. У міру розвитку сервісу список міст буде розширюватися.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно