ГоловнаТехноПродажі комп'ютерів знизилися до 20-річного мінімуму

Продажі комп’ютерів знизилися до 20-річного мінімуму

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Після початку пандемії користувачі з усього світу почали масово купувати комп’ютери, щоб зайняти себе під час локдауну. Їх було придбано настільки багато, що зараз залучити покупців виробникам відповідного обладнання не вдається навіть дуже щедрими знижками.

Подробиці

У третій чверті продажі комп’ютерів на глобальному ринку знизилися до 20-річного мінімуму. З оприлюдненого співробітниками Gartner звіту випливає, що в третьому кварталі у світі було реалізовано 68 млн одиниць ПК. Порівняно з аналогічним періодом минулого року продажі лептотів скоротилися на 19,5%. До слова, поставки комп’ютерної техніки на ринок падають п’ятий квартал поспіль.

Ні початок навчального року, ні маркетингові ходи, ні знижки покупців не привабили. За підсумками третього кварталу лідером глобального ринку комп’ютерів виявилася компанія Lenovo. Її ринкова частка оцінюється Gartner у 25,2%. Друге місце з показником 18,7% посіла компанія HP. Замикає трійку компанія Dell, ринкова частка якої в третьому кварталі склала 17,7%. Далі йдуть Apple і Asus, що зайняли 8,5 і 8,2%.

Стрічка новин: