ГоловнаТехноFacebook попередив користувачів про крадіжку облікових даних

Facebook попередив користувачів про крадіжку облікових даних

Meta попереджає завсідників Facebook про виявлення в магазинах Apple і Google понад чотирьохсот програм для крадіжки облікових даних. Зловреди маскуються під фоторедактори, онлайн-ігри, VPN та інші утиліти, повідомляє The Verge.

Подробиці

За запевненнями Meta, згадані додатки рекламували себе за допомогою “обіцянок корисної функціональності та фейкових відгуків”. Після відкриття шахрайського ПЗ користувачам пропонувалося увійти в “Фейсбук”. У громадян, які дотримувалися цієї поради, крали облікові дані.

На опублікованій нижче круговій діаграмі під назвою “Категорії шкідливих додатків” представлено структуру шкідників. Частіше за інших завсідників Мережі атакували .фоторедактори (42%), бізнес- і телефонні утиліти (15,4% і 14,1% відповідно). Частка “агресорів” з-поміж ігрових програм і VPN – по 11,7%, а додатків про стиль життя – 4,4%.

Facebook повідомив близько 1 мільйона користувачів про те, що їхні логіни викрадені шахрайськими мобільними додатками

За запевненнями Meta, інформацію про шахрайське ПЗ доведено до відома Apple і Google, які одразу ж видалили шкідники з магазинів застосунків

Ситуація з “яблучною” компанією примітна тим, що керівництво останньої протягом багатьох років виступало проти завантаження сторонніх застосунків на iPhone, стверджуючи, що можливість встановлювати програми не з AppStore – “найкращий друг кіберзлочинця”.

За словами купертинців, “яблучний” процесор App Review, “заточений” на перевірку додатків перед їх розміщенням в AppStore, дав змогу сформувати “надійну екосистему для мільйонів застосунків”. Незважаючи на це, компанії насилу вдається боротися зі шкідливим ПЗ на своїй платформі.

У гугловському PlayStore ситуація з шахрайським ПЗ набагато сумніша: кількість шкідників у магазині андроїд-застосунків виявилася майже у 8 разів більшою, ніж у “яблучному” аналогу (355 програм у PlayStore проти 47 в AppStore).

Ба більше, у гугловський магазин проникли шкідливі програми з усіх зазначених у діаграмі категорій, тоді як захист Apple змогли подолати лише програми, пов’язані з рекламою та управлінням бізнесом.

Спроба журналістів The Verge отримати коментарі від представників Google і Apple виявилася безуспішною: ні ті, ні інші спілкуватися щодо порушеної Meta теми не захотіли.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно