ГоловнаТехноЩо станеться, якщо заряджати Xiaomi потужнішим зарядним пристроєм, ніж передбачено

Що станеться, якщо заряджати Xiaomi потужнішим зарядним пристроєм, ніж передбачено

Багатьох власників смартфонів екосистеми “Сяомі” цікавлять питання на кшталт “Що станеться в разі під’єднання телефона до потужнішого зарядного пристрою? Чи може він вибухнути? Чи погубить це домову електромережу?” тощо. У темі розбиралися журналісти тематичного медіа-ресурсу XiaomiAdictos.

Подробиці

За запевненнями опитаних виданням експертів, заряджати умовні смартфони з підтримкою, наприклад, 18W потужнішими ЗП можна, хоча це не найпрактичніше рішення. Пошкодити телефон можуть лише неякісні адаптери “лівих” виробників.

– Якщо ви купите оригінальний зарядний пристрій, але він виявиться потужнішим, ніж підтримує ваш Xiaomi, це абсолютно нормально. Просто використовуйте вимірювач потужності, щоб перевірити, чи так це. Якщо ваш телефон споживає лише 33 Вт, а ЗП – 67 Вт, то зарядний пристрій ніколи не перевищить граничну потужність телефону,– пояснили співрозмовники XiaomiAdictos.

Что произойдет, если заряжать Xiaomi более мощным зарядным устройством, чем предусмотрено

Як розрахувати, скільки ват підтримує смартфон “Сяомі”

Зазвичай у технічних характеристиках пристрою вказується максимальна потужність, яку підтримує смартфон. Однак у низці випадків виробники “підкладають” ЗП меншої потужності (інакше кажучи, в коробці з телефоном, що підтримує зарядку до 18W, може виявитися ЗП на 10W). Виробники пояснюють такого роду “підміни” бажанням перешкодити безладному використанню швидкої зарядки, яка може пошкодити батарею в довгостроковій перспективі.

Що станеться, якщо заряджати Xiaomi більш потужним зарядним пристроєм, ніж передбачено

Для обчислення максимальної потужності ЗП можна скористатися азами арифметики, а саме

  1. Глянути на “вихід” адаптера (відповідна інформація міститься на етикетці).
  2. Помножити кількість вольт на кількість ампер (тобто якщо ЗП працює при умовній напрузі 5В-2А, то його максимальна потужність становить 10 Вт).

Замість резюме

Якщо ви підключите відносно сучасний Xiaomi/Redmi/POCO до зарядного пристрою більшої потужності, ніякого апокаліпсису не буде. З древніми пристроями ситуація інакша, але це вже зовсім інша історія.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...