ГоловнаВійськові технологіїForbes назвав вартість знищеної ЗСУ російської техніки

Forbes назвав вартість знищеної ЗСУ російської техніки

З початку вторгнення окупаційні війська втратили в Україні 12142 од. військової техніки. Її вартість складає близько 16,56 млрд USD. За даними Forbes, найбільшою втратою “орків” став ракетний крейсер «Москва», вражений українськими військовими за допомогою ракет «Нептун» у середині квітня. Його вартість становила майже 750 млн USD.

Подробиці

Друге місце зайняв літак Іл-76, призначений для транспортування десантників. Він був збитий на Київщині наприкінці лютого. Його вартість становила понад 86 млн USD.

На Зміїному острові ЗСУ знищили російську техніку на 165 млн USD. Йдеться про катери, зенітні комплекси «Стріла», «Панцир», «Тор» тощо. За шість місяців війни в Чорному морі було потоплено 15 суден. Їхня загальна вартість становила близбко 82 млн USD.

Українським військовим вдалося збити 234 окупанські літаки, які коштували майже 5,3 млрд USD. На знищені літальні апарати припали на 32,1% фінансових втрат росіян. За підсумками атаки по авіабази в Новофедорівці противник втратив авіаційну техніку загальною вартістю понад 230 млн USD.

Найбільших втрат ЗС РФ зазнали у перші п’ять тижнів після вторгнення до нашої країни. Журналісти Forbes зазначають, що відхід російських військ з-під Києва не був «жестом доброї волі», «зниженням наступальної активності» чи «перегрупуванням». Ворогу довелося покинути свої позиції, щоб уникнути розгрому.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...