ГоловнаВійськові технології"Як два HIMARS": названі переваги ракетних систем M270

“Як два HIMARS”: названі переваги ракетних систем M270

Напередодні стало відомо, що передані Великобританією ракетні системи M270 вже доставлені до України. Журналісти «Еспресо» попросили військового оглядача Михайла Жорохова розповісти про переваги цієї зброї.

Подробиці

Фахівець зазначив, що у M270 використовуються ті ж самі ракетні снаряди, як в установках HIMARS. Основна відмінність цих комплексів полягає в тому, що в основу останніх покладено звичайну військову вантажівку, а у переданій Великобританією зброї – БМП Bradley. Завдяки гусеничному ходу вона може нести на борту одразу дві касети. За словами Жирохова, там, де потрібні два HIMARS, може працювати одна M270.

РСЗВ M270Експерт наголосив, що до появи на озброєнні ЗСУ західних ракетних систем противник використовував тактику концентрації резервів у тилу перед наступальними операціями. Росіянам довелося відмовитися від цього плану через удари по складах з озброєнням.

Налаштування HIMARS більш мобільні. Вони здатні рухатися зі швидкістю до 85 км/год, на відміну від M270, яка не перевищує 64 км/год. Разом з тим, остання забезпечує велику безпеку особового складу, оскільки установка є броньованою. Якщо поряд з системою розірветься снаряд, оператори та водії, що сидять в кабіні, не постраждають.

РСЗВ M270Великобританія передала ЗСУ шість ракетних систем M270. Від Німеччини українська армія одержала три комплекси MARS II (модифікована версія M270). Американці поставили 16 HIMARS. Таким чином, на озброєнні нашої армії зараз перебуває 25 західних РСЗВ.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...