ГоловнаВійськові технологіїБундесвер передасть ЗСУ 16 танків-мостоукладачів

Бундесвер передасть ЗСУ 16 танків-мостоукладачів

Офіційний Берлін ухвалив рішення про передачу Україні танкових мостоукладачів Biber у кількості 16 одиниць. Інформація про це була розміщена у Twitter-акаунті оборонного відомства Німеччини.

Подробиці

У повідомленні наголошується, що Крістіна Ламбрехт, яка обіймає посаду міністра оборони, вирішила надати допомогу сухопутним військам. Незабаром ЗСУ отримають броньовані мостоукладачі Biber. З їхньою допомогою українська армія зможе здолати водні та інші перешкоди.

З опублікованої на веб-ресурсі бундесверу інформації випливає, що в основу Biber покладено шасі танка Leopard. Довжина машини становить 22 м. Один мостоукладач важить 45,3 т. Для керування ним потрібен екіпаж із двох осіб (командир та водій).

Танк -мостоукладальник BiberТанки-мостоукладачі Biber дозволяють долати водойми та канави шириною до 20 м. Чотириметровий міст витримує вагу великовантажного автомобіля класу MLC 50.

Нагадаємо, що українська армія вже встигла отримати від бундесверу 10 самохідних установок Pzh 2000, 3 ракетні системи MARS II та 3 ЗРК Gepard з боєприпасами. Восени Німеччина обіцяє поставити ЗСУ сучасні системи ППО IRIS-T.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...