ГоловнаТехноІлон Маск прокоментував у Twitter рішення Росії про звільнення з МКС

Ілон Маск прокоментував у Twitter рішення Росії про звільнення з МКС

Цього тижня новий керівник держкорпорації «Роскосмос» Юрій Борисов, який посів місце замість звільненого Дмитра Рогозіна, зробив низку гучних заяв. Одна з таких стосувалася МКС. За словами топ-менеджера, після 2024 року Російська Федерація вийде із проекту МКС з метою створення в космосі власної станції.

Подробиці

Новину про звільнення росіян з МКС у Twitter прокоментував засновник SpaceX Ілон Маск. У реплаях під відповідною публікацією в обліковому записі SPACE.com мільярдер написав «Щасливого шляху».

NASA з цього приводу зазначила, що жодних офіційних повідомлень від російської державної корпорації із виходу з проекту агентство досі не отримало.
У 2030 року NASA планує перейти на експлуатацію комерційних космічних станцій. В агентстві вважають, що схожі наміри має «Роскосмос».

Американське агентство зберігатиме присутність на МКС до 2030 року. За словами представника NASA Джела Монталбано, десятиліття, що залишилося, інженери агентства мають намір використовувати по максимуму.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...