ГоловнаВійськові технологіїРозкрито характеристики дронів, які окупантам поставить Іран

Розкрито характеристики дронів, які окупантам поставить Іран

Офіційна Москва домовилася з Тегераном про постачання військових дронів. Вони використовуватимуться агресором у війні проти України.

За даними ОК «Південь», іранська влада передасть росіянам дрони Shahed-129 та Shahed-191. Вони придатні як для ведення розвідки, так і для нанесення ударів.

Shahed-129

Цей літальний апарат схожий на ізраїльський дрон Hermes 450 та американський MQ-1 Predator. Він здатний нести на борту від 4 до 8 ракет Sadid-1 чи бомб.

Заявлена ​​автономність польоту дрону становить 24 години. Весь цей час він може перебувати у повітрі.

Иранский дрон Shahed-129

Радіус дії Shahed-129 може досягати 1700 км. Дрон здатний підніматися на висоту до 7,5 км. Крейсерська швидкість літального апарату складає 150 км/год.

Shahed-191

Цей безпілотник є зменшеною копією американського дрону RQ-170 Sentinel. Літальний апарат з конструкцією “літаюче крило” наводиться в рух за допомогою турбореактивного двигуна. Він може розвивати швидкість до 350 км/год.

Заявлена ​​автономність польоту дорівнює 45 годин. Дрон може віддалятися від оператора на відстань до 450 км.

Иранский дрон Shahed-191

На озброєнні Shahed-191 складаються керовані бомби Sadid-342 у кількості двох одиниць. Вони розміщуються у спеціальних відсіках.

За даними американської розвідки, російська делегація відвідувала іранський аеродром протягом останніх кількох тижнів двічі.

Росіяни оглядали безпілотники з метою їхнього подальшого придбання. Іран може поставити російській армії кілька сотень бойових дронів.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...